Bir firmanın tanıtımının gerçekleşmesi,bir ürünü yada hizmeti veya bir bireyin reklam ve tanıtımını yapmak için uluslar arası ağ ortamında yayınlanan online sistemlere web sitesi ve bu sitelerin oluşturma sürecine web tasarımı denir.
Sanal dünyada yerini alamayanların sektörün gerisinde kaldığı kesin bu yüzden web sitelerinin önemi arttı ve giderek artmaya devam ediyor fakat bir web sitesinin başarılı olabilmesi için tasarımının içeriğine ve sektörüne uygun olması gerekir.
- Coğrafi uzaklığın bir önemi kalmayacak ayrı kıtada olan müşteriniz ile size yakın olan müşterileriniz eşit seviyeye gelecektir.
- Yenilik ve gelişmelerinizi kolaylıkla ve aynı anda bir çok kişiye bildirebilir ve kampanyalarınızı paylaşabilirsiniz.
- Web tasarımınız firmanıza olumlu bir etki yapar.
- Firmanızın tanıtımı için yaptığınız gereksiz harcamalarınızdan kurtularak tanıtım masraflarınızı minimuma indirebilirsiniz.
- 7/24 açık olması sayesinde e-ticaret çözümlemesi olan ve satış yapılan siteler gece gündüz para kazandırmaya devam edecektir.
- E-Ticaret ile satışlarınızı yükseltebilirsiniz.
- Satış ve pazarlama gelirlerini arttırır.
- Web tasarımınız profesyonellik göstergesi olarak algılanır.
- Başarıya giden yolda anahtar olur.
Web Tasarım sürecindeki ilk aşama analiz & projelendirme' dir. Kurumsal bilgileriniz, ürün yada hizmetleriniz hakkında veriler kayıt edilir, bu veriler ışığında rakip analizi yapılır, beğendiğiniz web siteleri incelenir ardından sektöre ve içeriğe uygun tasarım uygulaması aşamasına geçilir. Tasarım müşteri onayından geçtikten sonra sitenin kodlamasına geçilir. Projenin farklı ekran boyutlarında çalışması, hızı , tüm tarayıcılarda çalışması sağlanır. Tasarım ve kodlama işlemi bittikten sonra bir demo hazırlanarak müşteriye sunulur. Müşteri sistemi inceleyip, uygulamanın sorunsuz ve hatasız çalıştığını onayladıktan sonra şirket tarafından destek sürecine geçilir.
Kimler Web Tasarımcısı Olabilir?Ajanslarda veya pazarlama departmanlarında tasarım tarafında kariyer sahibi olmak isteyen kişiler
Üniversite mezunu olup, ajanslar ve kurumsal şirketlerin pazarlama departmanlarında kurumsal imaj yaratabilmek adına çalışmalar yürüterek, şirketin pazar payı kazanması noktasında kilit çalışmaları yönetebilecek kişiler
Bilişim sektöründe çalışmakta olan, programlama bilgisine sahip, kaliteli görsel tasarımların önemini bilen ve web tabanlı yaptığı yazılımların etkisini güçlendirmek isteyen kişiler
Görsel tasarım alanında kariyer yaparak, internet ve elektronik ortamdaki programlama konusunda var olan bilgi açığını gidermek isteyen kişiler
Bilgisini uluslararası sertifikalar ile belgeleyip, yurtiçinde veya yurtdışında kariyer olanaklarına sahip olmak isteyen herkes web tasarımcısı olabilir.
Web Tasarımcısı Neler Öğrenmelidir?
Kaliteli bir web sitesi tasarlamak isteyen kişiler, gereken grafik tasarım teknolojilerinin tümünü öğrenmelidirler. Ayrıca web yayıncılığı konusunda da uzmanlaşmış olmaları gerekir. Web sitesini gerçekleştirebilmek adına, görsel tasarım ve başarılı bir programlama için gerekli olan; Pixel tasarım, vektörel tasarım, Flash, Actionscript, Dreamweaver, Photoshop, Fireworks, Illustrator, animasyon teknolojileri, ASP ve PHP kodlarının tam anlamıyla biliniyor olması gerekir. Ardından pek çok projede görev alarak profesyonelleşmek adına adımlar atılması gerekir.
Web tasarımcısı olmak isteyen kişiler;
Web tasarımının ana ilkelerini bilmelidir.
XHML ve CSS gibi işaretleme dilleri ile web siteleri oluşturabilmeli ve bu siteleri biçimlendirebilmelidir.
Dijital görüntü işleme yazılımları ile web görsellerini düzenleyebilmelidir.
Ajans kalitesinde kurumsal imaj çalışmalarını yönetebilmelidir.
İnternet siteleri için etkileyici içerikler ve Flash animasyonlar hazırlayabilmelidir.
Standart içerik yönetim sistemlerini tanımalıdır.
Herhangi bir web projesinde etkin bir çalışan olarak rol almalıdır.
Web Tasarımcısı Ne Kadar Kazanır?
Web tasarımcılarının ne kadar kazandığıyla ilgili net bir fiyat veremeyiz. Web tasarımında ne kadar profesyonel ve uzmansanız alacağınız ücret o kadar artacaktır. Bu yüzden web tasarımı alanında kariyer hedefliyorsanız kendinizi geliştirmeniz gerekmektedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder