1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı Nedir, İlk Ne Zaman Kutlanıldı, Tarihçesi - Web Tasarım Sosyal Medya Soru Cevap Bilgi Bloğu

SON EKLENEN YAZILAR

1 Mayıs 2020 Cuma

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı Nedir, İlk Ne Zaman Kutlanıldı, Tarihçesi

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı Nedir, İlk Ne Zaman Kutlanıldı, Tarihçesi

Değerli Blok Takipçilerimiz. Hepimizin 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı kutlu olsun. Bu yazımızda 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı Nedir ? İlk olarak ne zaman kutlandı ? Tarihçesi Nedir ? gibi bilgileri sizlerle paylaşacağız. #1mayıs #1mayis #1mayısişçiveemekçibayramı #1mayısişçive emekçibayramıkutluolsun


Değerli Blok Takipçilerimiz. Hepimizin 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı kutlu olsun. Bu yazımızda 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı Nedir ? İlk olarak ne zaman kutlandı ? Tarihçesi Nedir ? gibi bilgileri sizlerle paylaşacağız.

Hepimiz malumunuz 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nı evlerimizde geçiriyoruz. O yüzden sizlerle bu bayramın tarihçesini, ilk ne zaman kutlandığını ve ne anlama geldiğini paylaşmak istedik.

Tekrar belirtmek isterim. Hepimizin ” 1 MAYIS İÇÇİ ve EMEKÇİ BAYRAMI ” kutlu olsun.

1 MAYIS İŞÇİ ve EMEKÇİ BAYRAMI İLK NE ZAMAN KUTLANMIŞTIR ?
1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı, ilk olarak 1911 yılında Selanik’te kutlanmış olup, İstanbul’da da 1912 yılında kutlanmıştır. 1923 tarihinde resmi tatil olarak ilan edilmiş ve ülkemizde o günden bu güne kadar ” İŞÇİ ve EMEKÇİ BAYRAMI ” olarak adlandırılmıştır. 1 Mayıs tarihi, dünya üzerinde ki bir çok ülkede resmi tatil olarak kabul edilmiştir. Ülkemizde ; 1980 darbesinden sonra 1 Mayıs kutlamaları yasaklandı. 2009 yılından itibaren ülkemizde kutlanmaya tekrar başladı ve resmi tatil ilan edildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder