Blogger SEO ayarları nasıl yapılır ? - Web Tasarım Sosyal Medya Soru Cevap Bilgi Bloğu

SON EKLENEN YAZILAR

6 Ocak 2018 Cumartesi

Blogger SEO ayarları nasıl yapılır ?

Blogger siteler için çok önemli olan Seo ayarları nın nasıl yapıldığını resimli olarak anlatacağım. 

Bir çok arkadaşımız blogger site açıp yazılar, makaleler paylaşıyor ve sonra neden siteme fazla ziyaretçi gelmiyor diye Google de aratıyor yada blogger sitesi ile artık ilgilenmeyi bırakıyor. Ama bir çok blogger 'ın yapmayı unuttuğu veya bilmediği blogger siteler için çok önemli olan blogger Seo ayarının nasıl yapıldığını anlatacağım bu ayarı yaptıktan sonra siteniz Google 'da yükselmeye başlayacak ve ziyaretçi sayınız artacak. 

Şimdi diyelim ki bir blogger sitesi açtınız ve güzel bir temasın aldınız veya Blogger 'ın sizlere sunduğu ücretsiz temayı seçtiniz ve siteniz ne ile alakalı ise ona göre makaleler paylaşıyorsunuz.

Blogger 'ın önemli Seo ayarı için temanızın kodları arasında meta etiketleri girmelisiniz, sitenizin adını ve anahtar kelimeleri kullanıcılar bu anahtar kelimeleri aratarak sizin siteyi bulacaklar fakat siz bu önemli Blogger seo ayarını yapmadığınız için kullanıcılar Google 'den bir konu ararken diğer siteler karşısına çıkarken sizin site çıkmıyor. bu nedenle de sitenize fazla ziyaretçi gelmiyor. Şimdi aşağıya resimli olarak Blogger Seo ayarlarının nasıl yapıldığını anlatacağım çok basit adımlarla 5 dk 'da yapacaksınız sadece yapmanız gereken aşağıdaki adımları takip etmek.

1- Blogger 'dan Tema ya tıklayıp HTML'yi Düzenle ye tıklayın.



2- Açılan sayfada hemen altında Head kodunu bulun ve onun aşağısında kutu içine aldığım meta etiketini bulun ve YOUR DESCRIPTION HERE yazan yeri silip sitenizin Tanıtımını çok kısa olacak şekilde yazın.

Altındaki YOUR KEYWORDS HERE yazan yeri silip sitenizle ilgili anahtar kelimeleri yazın. Örneğin siteniz haber sitesi diyelim haber, haberler, haber oku gibi aralarına virgül koyarak en fazla 5 anahtar kelime girin ve kaydedin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder