Youtube Kullanarak Para Kazanmak - 2018 İpuçları Nelerdir ? - Web Tasarım Sosyal Medya Soru Cevap Bilgi Bloğu

SON EKLENEN YAZILAR

6 Ocak 2018 Cumartesi

Youtube Kullanarak Para Kazanmak - 2018 İpuçları Nelerdir ?

Hemen hemen hepimiz her gün youtube kullanıyoruz. Bazen müzik dinlemek için bazen oyun videoları hatta film izlemek için mutlaka kullandığımız bir platform youtube.

Peki bu platformdan para kazanabileceğinizi biliyor muydunuz?

Elbet aranızda bu platformu kullanarak para kazanıldığını tahmin eden, duyan vardır fakat bu kazanç sistemi sadece ünlüler ya da tanınmış kişiler için değil, tüm kullanıcılar için kullanılabilir durumda. Sizde iş ortağı olabilirsiniz.

Youtube Para Kazanma 2018

Youtube’dan para kazanmak ilgi çekici ve özgün videolar ile çokta zor değil aslında. Kendinize özgü daha önce hiç yapılmamış çeşitli videolar paylaşarak iyi bir takipçi kitlesine ulaşırsanız aylık maaş kazanır gibi Youtube’dan ödeme kazanabilirsiniz. Tüm bunlar için, iş ortaklığı başvurusu aktifleşmiş bir Youtube hesabına ihtiyacınız olacak. Yüklediğiniz videolar bir süre izlendikten sonra ilgi görmeye başlarsa “iş ortaklığı” başvurusu aktif hale geliyor ve başvuru yaptığınızda onaylanırsanız videolarınızda çıkan her reklamdan tıklama başı veya gösterim başına kazanç sağlıyorsunuz.

Kazanç sağlamaya engel olacak videolar nelerdir?

– Eğer film yada dizilerin belirli sahnelerini kesip eklerseniz muhtemelen telif hakkına takılacaktır ve size kazanç sağlamayacaktır.
– Bir şarkı klibini eklerseniz buda size kazanç sağlamayacaktır. Hatta kanalınızın kapatılmasına bile yol açabilecektir.
– Telif hakkına sahip çeşitli şarkıları videonuzda arka plan sesi olarak kullanmanızda telif hakkı sorununa yol açabilir. Bunun için telif hakkı olmayan ya da ücretsiz kullanıma izin veren lisansa sahip şarkıları kullanmanızda yarar var
– Kısaca telif hakkı içeren videolar kazanç sağlamanıza engel olur.
İyi bir kazanç elde etmek için özgün videolar çekmemiz gerekiyor. Aylık kazancıyla ev geçindiren arkadaşlara “işsiz” yada “çalışmıyor” diyemeyiz aslında. Youtube kanalıyla uğraşarak sürekli özgün fikir ve videolar ortaya çıkartmaya çalışıyorlar. Yurt dışında bu oldukça yaygın bir iş aslında “Youtuber” adı verilen kişiler özgün olarak videolar çekerek kanallarına yüklüyorlar, belirli bir hayran kitlesinden gelen ilgi ve alaka kazanç sağlamalarına yardımcı oluyor.
Günümüzde en çok kazanç sağlayan popüler videolar genellikle oyun videoları, çeşitli ürün inceleme videoları veya sokak röportajları yada sokak şakaları gibi videolar paylaşan kanallar iyi kazançlar elde ediyor. Tabii Youtube ortamında bu tarz kanallar çok fazla sayıya ulaştığı için diğerleri arasından sıyrılıp yukarılara yerleşmeniz zor olacaktır. Eğer aklınızda özgün video fikirleri varsa hemen sizde Youtube kanalı açıp kendinizi deneyebilirsiniz. Belki de çok ilgi çeken bir kanal haline gelerek çok iyi kazançlar elde edeceksiniz.

Nasıl bir kategoride kanal açsam tutar?

Aslında buna verilebilecek net bir yanıt yok. Siz güzel ve ilgi çekici şekilde videolarınızı sunduktan sonra çok saçma kategorilerde videolarla bile iyi bir izleyici kitlesi elde edebilirsiniz. Aslında kategoriden çok sizin videoları çekme şekliniz eğer videoda konuşacaksınız ses tonunuz, vurgu ve tonlamalara dikkat etmeniz gibi çeşitli şeyler izleyici kitlesini size bağlamak için yeterli olacaktır. YouTube koskoca bir deniz içinde bir sürü kategori, kanal var. Diğer kanalları geçmek için daha yaratıcı düşünce ve farklı bir konsept düşünmeniz gerekiyor. Ünlü bir kanalı örnek alırsanız muhtemelen “çalıntı konsept, özenti” gibi yorumlar alacaksınız. Çeşitli kanal konseptleri üzerinde düşünerek daha yeni ve güzel bir konsept bulabilirsiniz. Diğer kanalları size çağrışım yapması açısından örnek alabilirsiniz. Yaratıcı ve düzenli bir kanal oluşturduğunuzda kanalın ilgi çekmeme ihtimali yok bile denilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder